Weg ermee!

Weg ermee!

05/01/2013 11:11

Humana-Kleding-bak-522x391Kinderkleding weggooien is zonde. Met het merendeel van de broekjes, truitjes of jurkjes die in de vuilnisbak belanden, is niets mis. Je kind is eruit gegroeid, of je bent er gewoon op uitgekeken. Wat te doen als je een vuilniszak vol afgedankte kinderkleding hebt?

  • Breng de tas naar het Leger des Heils of een van de Humana inzamelingsbakken bij jou in de buurt. Let er wel op dat de kleertjes schoon en nog bruikbaar zijn. Maillots met gaten, uitgelubberde onderbroekjes en shirts met permanente vlekken kun je met een gerust hart weggooien.
  • Organiseer een kledingruilbeurs! Je bent vast niet de enige in de buurt die met een kledingoverschot zit. Trommel andere ouders uit de straat op, prik een woensdagmiddag, zet gezellige kindermuziek op en maak van je woonkamer een marktkraam. Zo raak je je eigen spullen kwijt, en haal je gratis (of voor een zacht prijsje) weer leuke, zo goed als nieuwe items uit de stapel van de overburen.
  • Heb je zelf geen zin of ruimte om een kledingbeurs te organiseren? Vraag aan school of ze dat willen doen. Veel scholen gebruiken de opbrengst om bijvoorbeeld nieuwe bibliotheekboeken aan te schaffen. Bovendien is het een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten.
  • Verkoop je spulletjes op online verkoopsites zoals Marktplaats. Zo verdien je nog wat aan je afgedankte kinderkleding. En wie weet, zie je daar ook weer iets leuks voor je eigen kids.

 

Geen Reacties