Vier winkeltips voor duurzame jassen

Vier winkeltips voor duurzame jassen

21/09/2013 13:30

De winter staat weer voor de deur en het is wellicht tijd voor de aanschaf van een nieuwe winterjas. Hij moet er goed uitzien, maar daarnaast wil je weten dat hij eerlijk geproduceerd is, zodat je met een gerust hart tot aankoop over kan gaan. Dat eco, hip en betaalbaar goed samen kunnen gaan bewijzen de volgende winkels.

Sinds het voorjaar van 2012 kan je terecht bij Jas in Rotterdam, de eerste Organic Outlet in Europa. Zij verkopen alles biologisch en fairtrade, zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten; de jassen worden verkocht met 50 procent korting op de reguliere prijzen. Door het opkopen van restvoorraden en sample collecties kan Jas de prijzen laag houden en het aanbod gevarieerd. De jassen zijn gemaakt van biologische materialen als hennep, katoen, linnen, bamboe, zijde en ramie en de winkel krijgt elke twee tot drie weken nieuwe items binnen.

jas-organic-clothing

Een andere optie is de online winkel Eigenzinnig Amsterdam. Deze biologische webshop verkoopt allerlei soorten biologische kleding, waaronder, jassen, vesten, broeken en jurken. Ook deze kleding is gemaakt van natuurlijke- en milieuvriendelijke stoffen. De kleding wordt zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, waardoor werknemers een eerlijk loon ontvangen en de prijs toch laag kan blijven.

Wil je een wat sportiever model, dan zit je goed bij Bever Outdoor & Travel. Zij verkopen duurzame, betaalbare modellen waar je bovendien heerlijk warm in blijft. Verder beschikt Bever ook over duurzaamheidsmerken zoals Patagonia en The North Face. In het verleden hebben zowel Patagonia als The North Face bewezen dat ze zich bezig houden met eco gerelateerde onderwerpen. Van het inleveren van oude kleren tot nieuwe fondsen tot complete duurzaamheidsprojecten; men is er mee bezig.

duurzame-jassen-north-face

Tot slot zijn er ook duurzame winterjassen voor de allerkleinste. Via Ecobabe is het mogelijk om ook de kleintjes te voorzien van ecologische en biologische kleding. Het zijn organic producten die bestaan uit wol, zijde en biologisch katoen. Daarnaast is alles natuurlijk en ethisch verantwoord. Kortom, sla je slag!.

-