Kinderkamers inrichten voor een prikkie

Kinderkamers inrichten voor een prikkie

01/05/2013 08:48

whiteboard wandZijn je prinsjes en prinsesjes nu echt te oud geworden voor dat beertjesbehang? Je hoeft voor de grote metamorfose niet te kiezen voor duur merkbehang, maar je kan een duurzaam behangetje ook heel goed zelf opleuken door de muur te versieren. Een muurschildering kan heel mooi zijn, maar voor de minder creatieven onder ons misschien een tikkeltje te hoog gegrepen. Kies dan bijvoorbeeld voor een prikbord, waar je leuke foto’s en kaarten aan kan prikken. Een prikbord is voor een prikkie te koop en je kan hem zelf in de gewenste kleur verven.

Wat je ook kunt doen is het prikbord bekleden met stof. Deze stoffen kan je bij een stoffenwinkel kopen, maar misschien heb je ook nog oude kleding met leuke prints liggen. Het zou handig zijn als deze stoffen elastisch zijn, zodat je de stof gemakkelijk over het prikbord kan spannen. Maak een lint of andere duurzame materialen vast aan het prikbord en niet deze ook aan de achterkant vast. Nu kan je de foto’s en kaarten niet alleen in het prikbord prikken, maar ook tussen het bord en het lint steken.

Een ander leuk voorbeeld is een whiteboard, daar kan je leuke berichtjes voor je kinderen op schrijven (“Veel succes met je presentatie!”), leuke quotes (“Enjoy the little things”) of mooie tekeningen op maken. Wil je de leuke teksten combineren met foto’s, dan kan je kiezen voor een magnetische whiteboard. Hier kun je met magneten ook foto’s aan ophangen.

Een poster van de favoriete film, show of zanger kan een muur natuurlijk ook helemaal geweldig maken, en is makkelijk te vervangen. Liever iets dichter bij huis blijven? Maak zelf een fotocollage van foto’s die gemaakt zijn op een partijtje of een dagje naar de dierentuin.

-