Bio-katoen

Bio-katoen

03/02/2013 11:15

Biologisch katoen is helemaal hip! Je ziet het overal, zelfs bij de kledingwinkels waar je het niet verwacht. Veel kledingmerken hebben tegenwoordig een label aan hun artikelen hangen waarop staat dat het gebruikte katoen biologisch, organisch of ecologisch is. Leuk om te weten, maar wat houdt het eigenlijk in?

De katoenplant is een van de meest geteelde gewassen. Helaas is de struik nogal gevoelig voor insecten en schimmels. Maar liefst 16% van de chemische bestrijdingsmiddelen wordt gebruikt voor de reguliere katoenteelt. De katoenplant is daarmee grootverbruiker: geen enkel ander gewas heeft zoveel gif nodig. De reguliere productie van katoen is dan ook slecht voor het milieu, én voor de gezondheid van de boeren die op de katoenplantages werken.

Biologisch katoen wordt geteeld zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dat is niet alleen prettig voor de natuur. Ook de kwetsbare huid van kinderen (en hun ouders) heeft hier baat bij. Biologisch katoen bevat geen resten van chemicaliën, voelt zachter aan en geeft minder kans op huidirritatie. De afgelopen jaren is de vraag naar biologisch katoen enorm toegenomen. Dat is goed voor alle partijen: teler, gebruiker en het milieu. Help mee om deze trend door te zetten en vraag je kinderkledingwinkel om shirts, broeken en ondergoed van biologisch katoen. Wel zo’n prettig idee, toch? Wil je meer weten over biologisch katoen? Dat kan hier.

bio-baumwolle

-